24 Aralık 2012 Pazartesi

PİŞMANİYELİ   PASTA

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1/5 kasık un
  • 1/5kasık nısasta
  • 5 yemek kasığı şeker
  • 25 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane kakovolu kek
  • 1 paket kremsanti
  • 1 kase pişmaniye

Hazırlanışı:

süt, un, nişasta ve şeker bir tencerede devamlı karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Kaynamaya başladığında vanilya ve margarin eklenir. Margarin eriyince tencerenin altı kapatılır. Muhallebi soğuyana kadar mikserle ara ara çırpılır. Pasta kekinin tabanı servis tabağına konur. Sütle alt ve üst kek ıslatılır. Soğuyan krema tabanın üzerine yayılır. Üst kekini kapatıp, hazırladığınız krem şantiye komple kaplayın. 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur. Pişmaniyeyi servis yapmadan 5 dakika önce kaplayın.          Afiyet olsun...



2 yorum: