Ana Yemekler


Tavuk Sarma


Tavuk Sarma

Malzemeler :
1,5 kilo tavuk gögsü
10-12 dilim kaşar
1/2 mantar 
1 kase galeta unu
2 yumurta
2 diş sarımsak
                                                                                    yeterince tuz
                                                                                    karabiber
                                                                                    kimyon
                                                                                    yeterince zeytin yağı

Tarifi :
Tavuk gögsünü bonfile şeklinde kesip döverek inceltiyoruz sarımsağı zeytinyağını, karabiberi, kimyonutuzu karıştırıp
bonfilelerin üzerine sürüp bekletiyoruz.Diğer taraftan mantarları doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz. bonfileleri serip üzerine
kaşar dilimi ve iki kaşık mantardan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz kürdanla tutturuyoruz bütün bonfilelere aynı
işlemi  yapalım.Bir tabak içinde yumurtaları kırıp çırpalımbaşka bir tabağa galeta unu koyalım tavaya bol sıvı yağ
koyup kıdıralımsardığımız bonfileleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda her yerini kızartalım
dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.




İNEGÖL KÖFTE


MALZEMELER:
  • 1 kilo dana döş kıyma
  • 2 çorba kaşığı kurutulmıuş ekmek içi
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı su



 

YAPILIŞI: Kıyma, ekmek içi, tuz ve suyu 15 dakika boyunca yoğuralım. Dolapta en az iki saat dinlendirelim. Dinlenen köftenin içine soğan rendesi ve karbonatı koyup bir kaç dakika daha yoğuralım. Köfteye şekil verip dolapta en az 2 saat daha dinlendirelim. Yağsız tavada eşit pişirdikten sonra sıcak servis yapalım.


        ETLİ TÜRLÜ


Neler Lazım 
250 gram kuşbaşı kuzu eti 
iki patlıcan 
iki patates 
iki kabak 
bir soğan 
iki diş sarımsak 
iki sivri biber 
bir domates 
bir kaşık salça 
yarım çay bardağı zeytinyağ 
karabiber, kimyon, tuz 

Yapılması 
patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın 
yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun 
üzerine soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun 
ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun 
patlıcan, patates ve kabakları katın karıştırın 
üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın 
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın 
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin 
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin. 





TAS KEBABI

Devamı : http://yemek123.blogspot.com/2013/05/nefis-tas-kebabi-malzemeler-600-gr-kuzu.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder