Tatlılar


Kazandibi                                                       



MALZEMELER :                                                                                                                           
8 bardak süt
3 bardak şeker
5 kaşık nişasta
Üzerine tarçın

YAPILIŞI:                                                                                               

Süte, şekeri katıp kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritin ve sütle karıştırın. Bir taşım kaynatıp söndürün. Bir tepsinin altına toz şeker serpin ve yapılan muhallebiyi tepsiye boşaltın. Ateşe koyun. Ateşteki tarafı kendinize doğru ıspatulayı çekerek her tarafını öyle ateşte çevirin. Ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kesip ters çevirin. Ve tarçın döküp servis yapın!     




Krem Karamel                                                

krem karamel tarifi

Malzemeler:                                                                               
1 litre süt
8 yumurta
1 su bardağı şeker
Karamel için:                                                                               
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Hazırlanışı:                                                                                                                             

İlk iş olarak karameli hazırlayalım.Karamel için şeker ve suyumuzu küçük bir kapta kısık ateşte pişirelim.Şekerin rengi karamel rengi aldığında aşırı koyulaşmadan ocaktan alalım.Karamelimizi, özel krem karamel kapalrına veya ısıya dayanıklı derin bir kabın içine dökelim.Başka bir kapta yumurtaları çırpalım.Süt ve şekeri ilave edip çırpma işlemine devam edelim.Bu karışımıda karamelimizin üzerine dökelim.Krem karamel kabını içi su dolu daha büyük bir kabın içine koyup fırına sürelim.Orta ateşte üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.Piştikten sonra 1 gün dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.



Karamel Soslu Kek:

Karamel Soslu Kek

Malzemeler
1 bardak sıvıyağ
  • 2 bardak şeker
  • 2 yumurta
  • 2 bardak esmer un
  • alabildiği kadar beyaz un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz
  • 4-5 adet küp doğranmış yeşil elma
  • 1,5 bardak irice kıyılmış ceviz içi
  • 2 paket damla çikolata
  • sos için:
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 paket kremşanti

TARİF 
  • Derin bir kapta yağ şeker ve yumurtaları iyice çırpın
  • ardından unları kabartmatozu ve vanilyayı ve tuzu eleyerek
  • karışıma ilave edin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın
  • istediğiniz bir kek tepsisine harcınızı dökün
  • sonra damla çikolatarını ve elmalarla cevizleri hafifçe unlayıp harcınıza katın
  • ve şöyle bir karıştırın soğuk fırına atın
  • fırınınızı 160 veya 170 dereceye ayarlayın 35-40 dakika pişirin
  • karamel sos için:
  • ilk önce kremşantiyisütle iyice çırpın
  • kıvam alıp sertleşince şantiniz hazırdır
  • sonra şekerinizi çelik tencereye koyup orta hararette sürekli karıştırarak eritin
  • seker sararmaya başlayınca altını iyice kısın ve şantiyi kaşık kaşık şekere katın
  • şantiniz bitince ocaktan alın
  • dilimlediğiniz keklerin üstüne sosunuzu dökerek servis edin

  • Kahveli Krem Karamel

    Kahveli Krem Karamel

    MALZEMELER :

    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı süt kreması
    • Yarım su bardağı sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı nescafe
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 2 su bardağı tozşeker
    • 3 yumurta sarısı
    • 3 yumurta
    • 1 çay kaşığı tarçın

    TARİF :

  • Nescafeyi sıcak suya ekleyip eriyinceye dek karıştırın.
  • Sütü ılıtın.
  • Süt kreması, 1 su bardağı tozşeker, portakal kabuğu rendesi, tarçın ve kahveyi ılık süte ilave edip iyice karıştırın.
  • Derin bir kapta 3 yumurta sarısı ve 3 yumurtayı iyice çırpın.
  • Hazırladığınız sütlü karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Fırını 120 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Kalan 1 su bardağı tozşekeri küçük bir tavaya alın.
  • Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak karamelize edin.
  • Hazırladığınız karameli 6 küçük karamel kalıbına paylaştırın.
  • Yumurtalı karışımı kalıplara alıp tepsiye dizin.
  • Tepsiye, kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su döküp (benmari usulü) fırında 90 dakika pişirin.
  • Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alın....                                                    
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder