Kazandibi
MALZEMELER :
8 bardak süt
3 bardak şeker
5 kaşık nişasta
Üzerine tarçın
3 bardak şeker
5 kaşık nişasta
Üzerine tarçın
YAPILIŞI:
Süte, şekeri katıp kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritin ve sütle karıştırın. Bir taşım kaynatıp söndürün. Bir tepsinin altına toz şeker serpin ve yapılan muhallebiyi tepsiye boşaltın. Ateşe koyun. Ateşteki tarafı kendinize doğru ıspatulayı çekerek her tarafını öyle ateşte çevirin. Ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kesip ters çevirin. Ve tarçın döküp servis yapın!
Krem Karamel
Malzemeler:
1 litre süt
8 yumurta
1 su bardağı şeker
Karamel için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 litre süt
8 yumurta
1 su bardağı şeker
Karamel için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
İlk iş olarak karameli hazırlayalım.Karamel için şeker ve suyumuzu küçük bir kapta kısık ateşte pişirelim.Şekerin rengi karamel rengi aldığında aşırı koyulaşmadan ocaktan alalım.Karamelimizi, özel krem karamel kapalrına veya ısıya dayanıklı derin bir kabın içine dökelim.Başka bir kapta yumurtaları çırpalım.Süt ve şekeri ilave edip çırpma işlemine devam edelim.Bu karışımıda karamelimizin üzerine dökelim.Krem karamel kabını içi su dolu daha büyük bir kabın içine koyup fırına sürelim.Orta ateşte üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.Piştikten sonra 1 gün dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Derin bir kapta yağ şeker ve yumurtaları iyice çırpın
ardından unları kabartmatozu ve vanilyayı ve tuzu eleyerek
karışıma ilave edin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın
istediğiniz bir kek tepsisine harcınızı dökün
sonra damla çikolatarını ve elmalarla cevizleri hafifçe unlayıp harcınıza katın
ve şöyle bir karıştırın soğuk fırına atın
fırınınızı 160 veya 170 dereceye ayarlayın 35-40 dakika pişirin
karamel sos için:
ilk önce kremşantiyisütle iyice çırpın
kıvam alıp sertleşince şantiniz hazırdır
sonra şekerinizi çelik tencereye koyup orta hararette sürekli karıştırarak eritin
seker sararmaya başlayınca altını iyice kısın ve şantiyi kaşık kaşık şekere katın
şantiniz bitince ocaktan alın
dilimlediğiniz keklerin üstüne sosunuzu dökerek servis edin
Nescafeyi sıcak suya ekleyip eriyinceye dek karıştırın.
Sütü ılıtın.
Süt kreması, 1 su bardağı tozşeker, portakal kabuğu rendesi, tarçın ve kahveyi ılık süte ilave edip iyice karıştırın.
Derin bir kapta 3 yumurta sarısı ve 3 yumurtayı iyice çırpın.
Hazırladığınız sütlü karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
Fırını 120 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kalan 1 su bardağı tozşekeri küçük bir tavaya alın.
Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak karamelize edin.
Hazırladığınız karameli 6 küçük karamel kalıbına paylaştırın.
Yumurtalı karışımı kalıplara alıp tepsiye dizin.
Tepsiye, kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su döküp (benmari usulü) fırında 90 dakika pişirin.
Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alın....
Karamel Soslu Kek:
Malzemeler
1 bardak sıvıyağ
- 2 bardak şeker
- 2 yumurta
- 2 bardak esmer un
- alabildiği kadar beyaz un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- bir tutam tuz
- 4-5 adet küp doğranmış yeşil elma
- 1,5 bardak irice kıyılmış ceviz içi
- 2 paket damla çikolata
- sos için:
- 1 bardak şeker
- 1 bardak süt
- 1 paket kremşanti
TARİF
Kahveli Krem Karamel
MALZEMELER :
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt kreması
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı tozşeker
- 3 yumurta sarısı
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın
TARİF :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder