Ara Yemekler





Çemenli Börek Tarifi


MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ

TARİF

Bir çay bardağı suyu sıvı yağ ile karıştırın. Yrısını yufkaların arasına kalanını da üzerine sürün. Ardından yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Tüm şeritleri ortalarından ikiye bölün. Bir kapta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini karıştırın. Hazırlanan bu harcı kesilen şerit parçalara bölün ve yufkaları muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin ve 200° ısılı fırında yeteri kadar pişirin.


          Fırında Patates Dolması Tarifi

                 Fırında patates dolması tarifi 

  • Malzemeler

    • 6 adet patates (yumruk büyüklüğünde)
    • 125 gr. krem peynir
    • 4 yemek kaşığı krema
    • 1 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    • 2 yemek kaşığı ince doğranmış kırmızı soğan
    • 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
    • 2 yemek kaşığı pesto sos
    • 1 diş sarımsak ince kıyılmış veya ezilmiş
    • tuz ve beyaz biber
    • Minik kokteyl domates

Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp ikiye kesin ve bir tabağa dizin.Fırında 15-20 dakika pişirin.ArDA döndürerek her taraflarının eşit pişmesini sağlayın. 

    Daha sonra bir kaşık yardımıyla orta kısımlarını çıkarın. 

    Bir kase içine patateslerin içlerini koyun.Üzerlerine yumurtayı kırın. Krem peyniri, pesto ve kremayı da ekleyip bir çatal ile çırpın. 

    Soğanları minik minik kesin.Zeytin, sarımsaklarıda ekleyip patatesli karışıma ilave edin. 
    Patateslerin içlerini doldurun.En tepelerine kaşar rendeleyip bir minik parça tereyağı ve minik bir domates parçası kondurun.220 derece fırında kaşarlar eriyince çıkarıp üzerlerine maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.


Tavuklu Karamelize Sebze Tarifi

Tavuklu Karamelize Sebze tarifi

  • Malzemeler (4 kişilik)

    • 250 gr. havuç
    • 250 gr. pırasa
    • 250 gr. kereviz
    • 600 gr. kemiksiz tavuk eti
    • Tuz, karabiber
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1+1/2 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı soya sosu
    • 80 ml. beyaz tarap
    • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    • ½ demet maydanoz

    Yapılışı

    1. Havuçları soyun. Pırasayı temizleyin, en yeşil ve kart kısımlarını atın. Kerevizi elma soyar
    2.  gibi ama çok daha derin soyun. Hepsini yıkayıp küp küp doğrayın. 

      Tavuk etini 1 cm.`lik küplere kesin,üzerine tuz ve karabiber ekin. Sebzeleri bir tavada, yağla
    3.  4 dakika kavurun. Tuz ve şeker koyun, 5 dakika orta ateşte karıştırarak, 
    4. karamelleşmelerini sağlayın. 

    5. Küp küp doğradığınız tavuğu da tavaya ilave din, 3- 4 dakika çevirin. Soya sosu, 
    6. şarap, sirke ve 80 ml. 

      Su ilave edip 2 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz yapraklarını katın. 
    7. Pilavla birlikte servis yapın.

                                     Sütlü Sebze Yemegi Tarifi

                                            Sütlü sebze yemegi tarifi
    •                                                                                                               Malzemeler

      •                                                                                                                  Yarım karnıbahar,
      •                                                                                                                  4veya 5 patates,
      •                                                                                                                 1kücük konserve mısır,
      •                                                                                                                  5 veya 6 havuc,
      •                                                                                                                  süt,tuz,karabiber

                                                                                                                        Yapılışı

      Ön hazirlik olarak patatesleri haslayıp sogutuyoruz. soguduktan sonra kabuklarını soyup
       ortadan dörde bölüp ufak ufak dogruyoruz .Karnıbaharı ayıklayıp yıkıyoruz. Havucları soyup 
      istedigimiz gibi dogruyoruz ve fırın tepsisini alıp altını yağlıyoruz.Önce dogradığımız 
      patatesleri tepsinin altına diziyoruz ve aynı şekilde diğer mazemeleri diziyoruz. Her 
      dizdiginiz katı isteğe göre tuzlamayıp kara biber eklemeyi unutmayın. ve bitince
       mazemenin üstünü hafif kaplayana kadar süt ekleyin. Yemeginizi kısık ateşli fırına 
      verin(yemegi fırına koymaktan 5 dakika önce acın. Eğer işiniz aceleyse yüksek derece
       fırına koyup arasıra fırın kapagını açip sütün taşmamasını saglayın ve süt tepsinin dibinde
       az kalana kadar pisecek)isterseniz yemek piştikten sonra üstüne kasar peyniri rendeleyip
       serpe bilirsiniz. 

                     Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

           
                                             Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi

      •                               Malzemeler

                        6 kişilik (Orta boy 1 tencere için)

        • 300-350 gr taze asma yaprağı veya
        • 500 gr salamura yaprak
        • 1,5 su bardağı pirinç
        • 2 orta boy kuru soğan
        • 2 domates
        • 1 çay bardağı zeytinyağı
        • 1 çay kaşığı karabiber
        • 1 tatlı kaşığı tuz
        • 1 tatlı kaşığı tozşeker
        • 2 su bardağı kadar ılık su
        • 1 çay kaşığı karabiber
        • 1 tatlı kaşığı kuru nane

        Yapılışı

        1. Taze yaprakları kaynar suda haşlayıp süzgece çıkarın. Salamura
        2.  yaprakları sıcak suda 15 dakika bekletip süzgece alın. 

        3. Pirinci yıkayıp süzün. 10 dakika kadar ılık suda bekletip iyice 
        4. yıkayın ve tekrar süzün. 

          Soğanı ince ince doğrayıp bir tavaya alın. Biraz tuz ve tozşekeri 
        5. ekleyip yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci 
        6. ilave edip 2-3 kez karıştırarak 1 dakika kadar kavurup ocaktan alın.
        7.  Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. 

        8. Pirinci büyükçe bir kaba alıp üzerine kavrulmuş soğan, domates, tuz, 
        9. kalan zeytinyağını, karabiber ve naneyi ilave edip güzelce karıştırın. 

          Yaprakları tek tek açıp ortasına 1 tutam iç koyup kapatarak parmak 
        10. şeklinde sarın. Yayvan bir tencerenin dibini yaprakla kaplayıp sarmaları yan
        11.  yana sıkı bir şekilde yerleştirerek dizin. Üzerlerine uygun boyda bir porselen
        12.  tabak kapatıp 2 bardak ılık su ilave edin ve ağır ateşte suyunu çekene kadar 
        13. pişirin. Ocağı kapatıp tabağı alın ve üzerine 1-2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirip 
        14. soğumaya bırakın. 

          Hazırlama süresi: 30 dakika 
          Pişirme süresi: 20-25 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder