Çorbalar


Karabağ Dumbulu



Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su (suyu çok az kullanıyoruz hamur ne kadar sert olursa o kadar kolay kesilir)
İç malzemeleri
  • 1 adet bütün tavuk ve tavuğun suyu
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Limon

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası, Sütlü Domates Çorbası Resmi Fotosu


Malzemeler

1 kg domates (koyu kırmızı)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Biraz kaşar rendesi
6 bardak su
Tuz


Sütlü Domates Çorbası Tarifi
Domatesleri dikkatlice rendeleyelim. Diğer yanda bir tencereye (teflon bir tencere tercih edilir) unu koyup birazcık unu kavuralım. Domates rendesini ilave edip biraz daha çevi­relim. Yavaş yavaş suyunu aktaralım. Ancak topak topak ol­mamasına dikkat edelim. (Eğer topaklanır ise bir el blenderin-den yardım alabiliriz.) Sıvı yağı da ekleyip 15-20 dakika pişi­relim. Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirelim. Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
Not:Kışın bu çorbayı yapmak istersek 1-2 adet domates ve renk vermesi için 1-2 kaşık domates salçası kullanabiliriz.


Düğün Çorbası


Düğün Çorbası
Malzemeler

250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
• 1 yumurta sarısı
• 3 çorba kaşığı un
• 1 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1 su bardağı süt
• 4 su bardağı su

Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.

Tarhana Çorbası


TARHANA ÇORBASI


GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
4 çorba kaşığı toz tarhana
2 çorba kaşığı kıyma (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz

Un tarhanasını 4 su bardağı soğuk su ile ıslatıp bir kenarda bekletin.
Kıymayı biraz tuzla birlikte tereyağında hafif esmerleşene kadar kavurun. Salça ve baharatını katın, güzel kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun. Tarhanalı suyu katın. Tadına tuzuna bakın. Devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Kapağını hafif aralık bırakarak 5-6 dakika daha pişmeye bırakın. Tarhana çorbasını sıcak sıcak sofraya çıkarın.

NOT: Çorba; arzu ettiğinizden koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz, sulu olursa 1 çorba kaşığı tarhanayı 1 çay bardağı kadar soğuk suda eritip süratle karıştırarak çorbaya ekleyin 1-2 taşım kaynattıktan sonra servis yapın.

Malzemeler
1 adet soğan
4 adet patates
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
tuz
sıvıyağ
su
Üzeri için:
toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağ

 


Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Tencereye yemeklik doğranan soğanları ve patatesleri kavurun ve sarımsakları ekleyin.
Üzerine sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.Terbiyesini hazırlamak  için un, yumurta sarısı ve
yoğurdu iyice çırpın ve  bir miktar  soğuk su ekleyip karıştırın.Tencereye hazırladığınız terbiyeyi
yavaş yavaş ekleyin. Kıvamı için suyunu ve tuzunu kendiniz ayarlayın.
Piştikten sonra Servis kasesine alın ve üstüne tereyağ ve kırmızı biberi yakıp gezdirin.

Kremalı Domates Çorbası


Kremalı Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler
1 adet soğan
1 adet havuç
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba un
1 çay bardağı krema
1 tutam maydonoz sapı
1 defne yaprağı
1 adet domates
tane karabiber
İlk önce  soğandan ve havuç başlayıp ard arda  sıra ile
bütün malzemeleri ekleyerek soteleyin. Üstüne soğuk su ekleyip pişmesini sağlayın.
Daha sonra sebzeler yumuşayınca kevgirden veya blendırdan  geçirip kremasını ilave edin.
Servis yaparken rendelenmiş kaşar ile servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder