27 Ocak 2014 Pazartesi

Bonibonlu kurabiye nasıl yapılır?



''Bonibonlu kurabiye''' malzemeleri:
- 80 gr bitter çikolata
- 80 gr tereyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1,5-2 su bardağı arası un
- Yarım su bardağı kakao
- 1/2 paket kabartma tozu 
- 5 paket bonibon 

Bonibonlu kurabiye yapılışı:
- Tereyağını ocakta eritin. 
- Tereyağı eridikten sonra altını kapatın ve bitter çikolataları içine atarak karıştırın. 
- Çikolatanın tamamen erimesini sağlayın ve homojen bir karışım elde edin.
- Krema kıvamına gelen çikolata tereyağı karışımını diğer malzemelerle karıştırmak için genişçe bir kaba alın.
- Yumurtayı, pudra şekerini ve kakaoyu ekledikten sonra iyice karıştırın. 
- Şimdi yedire yedire unu ekleyin. Elinizdeki unun hepsini birden karışıma eklerseniz kıvamı tutturamayabilirsiniz. Kurabiye hamurunun kıvamı ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.
- Şimdi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bunlara dilediğiniz gibi şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Şimdi bonibonları tek tek alıp kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Bonibonları karubiyelere batırın ki piştikten sonra düşmesinler.
- Kurabiyeleri önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
- Artık kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.


http://www.uzmantv.com/bonibonlu-kurabiye-nasil-yapilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder