Malzemeler
- 600 gr Kuzu kuşbaşı
- 30 gr margarin
- 100 gr Soğan
- 1 Çorba kaşığı Domates salçası
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- Baharat torbası
- 1.5 bardak Su
Tarif
- Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
- Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
- Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
- Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
- Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
- Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
- Salçayı katın.
- Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.
- Tuzunu serpin.
- Baharat torbasını ilave edin.Ateşi kısın.
- Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.
- Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
- Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
- Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
- Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder