4 Mayıs 2013 Cumartesi

NEFİS TAS KEBABI:

nefis-tas-kebabi-5170fc9796e53


Malzemeler
  • 600 gr Kuzu kuşbaşı
  • 30 gr margarin
  • 100 gr Soğan
  • 1 Çorba kaşığı Domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • Baharat torbası
  • 1.5 bardak Su
Tarif
  • Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
  • Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
  • Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
  • Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
  • Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
  • Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
  • Salçayı katın.
  • Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.
  • Tuzunu serpin.
  • Baharat torbasını ilave edin.Ateşi kısın.
  • Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.
  • Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
  • Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
  • Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
  • Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder