Adana Mantısı
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- Tuz
- Su
- 1 yumurta (isteğe bağlı)
İç Malzemesi:
- 250 gr kadar ortayağlı kıyma
- Nane (bir çay kaşığı)
- Karabiber (1/2 çay kaşığı)
- Biber salçası (bir tatlı kaşığı)
- 1 adet orta boy soğan (çok küçük doğrayalım)
- Tuz
Sos:
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- Kırmızı pul biber, nane
Hazırlanışı
Sosun yapılışı: Tavaya yağları alalım, tereyağı eriyince(kısık ateşte olsun yağ yanmasın), sarımsakları ekleyelim ve soteleyelim. Sonra pul biberi ilave edelim. Karıştırıp ocaktan alalım.
Sosun yapılışı: Tavaya yağları alalım, tereyağı eriyince(kısık ateşte olsun yağ yanmasın), sarımsakları ekleyelim ve soteleyelim. Sonra pul biberi ilave edelim. Karıştırıp ocaktan alalım.
Hamuru hazırlayalım, kulak memesi yumuşaklığından daha sert kıvamda olsun. 20 dk. dinlendirelim, üzerine nemli bir bez örterek. İki eşit parçaya bölelim ve oklavayla 1- 2 mm inceliğinde açalım sonra da 2-3 cm lik karelere bölelim(tercihinize kalmış burası, daha ufak boyutlu isteyenler olabileceği gibi benim gibi büyük parçalar yapmak isteyende olabilir;)
Bütün iç malzemeleri karıştıralım ve bu karelerin içine yerleştirelim…sonrada üçgen şeklinde kapatalım.
Diğer tarafta, geniş bir tencerede suyunu kaynatalım. Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve yaptığımız üçgen mantılarımızı kaynayan suya koyalım ve karıştıralım. Orta ısıda 8-10 dk pişirelim.Servis edeceğimiz tabaklara süzgeçli kepçeyle alalım ve üzerine yoğurdunu sonra da sosunu gezdirelim. Afiyetler olsun efendim :)
Not: Yoğurdun içine sarımsak koymadım, yağda kavurmayı tercih ettim. Böylece sarımsağın kötü kokusu da önlenmiş oluyor. Tabi ki bu da bir tercihtir ama bu şekilde de çok güzel oluyor..
Bütün iç malzemeleri karıştıralım ve bu karelerin içine yerleştirelim…sonrada üçgen şeklinde kapatalım.
Diğer tarafta, geniş bir tencerede suyunu kaynatalım. Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve yaptığımız üçgen mantılarımızı kaynayan suya koyalım ve karıştıralım. Orta ısıda 8-10 dk pişirelim.Servis edeceğimiz tabaklara süzgeçli kepçeyle alalım ve üzerine yoğurdunu sonra da sosunu gezdirelim. Afiyetler olsun efendim :)
Not: Yoğurdun içine sarımsak koymadım, yağda kavurmayı tercih ettim. Böylece sarımsağın kötü kokusu da önlenmiş oluyor. Tabi ki bu da bir tercihtir ama bu şekilde de çok güzel oluyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder