Malzemeler
- 1 kg az yağlı kıyma
- 3 dilim ekmek
- 1 yumurta
- 1 byk soğan
- Tuz-karabiber-kimyon
- Maydanoz ( ince ince doğranacak)
- 1 fiske karbonat ( kabarsın diye)
Tarif
- Bayat ekmekleri suyun içinde yumuşayıncaya kadar beklet-suyumuz oda sıcaklığındaki temiz su olmalı- avucunda iyice sıkarak suyunu çıkart.
- Tepsinin içine koy. Bunun üzerine soğanı rendele, damak tadına göre istediğin kadar tuz, karabiber, kimyonu serp.
- 1 yumurtayı kır.
- Maydanoz ve karbonatı da koy.
- Bu karışma elinle açmış olduğun kıymayı ilave et.
- İyice karıştırarak 10 dak. yoğur.
- Yarım saat dinlenmeye bırak.
- Sonra, elinle ceviz büyüklüğünde parçalar kopar, uzun parmak şeklinde yuvarla.
- Kızartmak için ayçiçeği yağını tavaya koy, iyice kızdıktan sonra istediğin kadar kızart.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder