9 Mayıs 2013 Perşembe


Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı


  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ,veya konserve )
  • 1 su bardağı mısır( haşlama veya konserve )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane et bulyon (isteyen et suyu da kullanabilir )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağını tencerede eritiyoruz 1 su bardağı mısır 1 su bardağı bezelyeyi kavuruyoruz. 1 -2 dakika yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz 5 dakika kavurup et suyunu (bulyonu), suyu, ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirip servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder