Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ,veya konserve )
- 1 su bardağı mısır( haşlama veya konserve )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane et bulyon (isteyen et suyu da kullanabilir )
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağını tencerede eritiyoruz 1 su bardağı mısır 1 su bardağı bezelyeyi kavuruyoruz. 1 -2 dakika yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz 5 dakika kavurup et suyunu (bulyonu), suyu, ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirip servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder