4 Mayıs 2013 Cumartesi

AYÇÖREĞİ:
aycoregi-50963a8a0af44


Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta akı
  • 100gr.margarin
  • 1/2su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • ½ paket yaş maya
  • İÇ HARCI:
  • 6-7 dilim kek
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Fındık kırığı
  • Kuru üzüm
  • Damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/2bardak süt
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı
  • File fındık
Tarif
  • Önce margarinimizi eritip soğutalım.
  • içine yumurta akı,süt, pudra şekeri ilave edip çırpalım.
  • mayayı elimizle iyice ufalayalım karıştıralım.unuda eleyerek karıştıralım.
  • hamurun üzerini örterek yarım saat dinlendirelim.içini hazırlıyalım.
  • keklerimizi ufalayalım iç malzemesinin hepsini katıp yoğuralım.
  • dinlenmiş hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • oval şekilde açalım.1 yemek kaşığı dolusu iç harçtan koyup rulo gibi saralım.
  • ay şeklini verelim.
  • tüm hamuru bu şekilde sarıp tepsiye dizelim.
  • üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpelim.
  • yarım saatte tepside dinlendirelim.
  • 180 derecelik fırında pişirelim.
  • AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder