9 Mayıs 2013 Perşembe


Kahvaltılık Açma Tarifi:


MALZEMELER:
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı
  • Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
  • Margarin
Üstü için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu

HAZIRLANIŞI :
Ilık sütün içinde maya ve şekeri eritiyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. (Ben ılık fırında beklettim).
Mayalandıktan sonra bezelere ayırıyoruz. Bezeleri uzun oval şekilde açıyoruz. Üzerine margarin sürüp sarıyoruz ve simit şekli veriyoruz.
Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz ve 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder