16 Nisan 2013 Salı


Ağlayan Kek

Malzemler
dört adet yumurta
üç kahve fincanı tozşeker
üç kahve fincanı un
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu
bir su bardağı süt
Üzeri için
bir paket toz krem şanti
bir su bardağı soğuk süt
Kakao sos için
iki su bardağı su
iki su bardağı tozşeker
üç çorba kaşığı kakao
bir çorba kaşığı un
Süslemek için
Hindistancevizi

Hazırlanışı
Yumurta ve tozşekeri mikserle karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış yüz yetmiş derece fırında otuz, otuz beş dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine bir su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Yeniden karıştırıp soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında bir iki saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

                                              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder