CREME BRULEE
MALZEMELER:
- 1 Paket krema (200 ml kutu)
- 1 Bardak süt
- 3 Çorba kasığı toz şeker
- 1 Paket vanilya
- 3 Yumurta
- Pudra şekeri
TARİF:
- Kremayı, süt ve vanilya ile bir tencerede kaynatın.
- Baska bir kapta, yumurtaları toz seker ile iyice çırpın.
- Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.
- Fırına dayanıklı kaplara karışımı kepçe ile doldurun.
- Bu kapları içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 dereceli fırında, kenarları sertleşene kadar (tepsiyi salladığınızda ortası hala yumusak kalmalı) 30-35 dak. pişirin.
- Oda sicaklığında soğumaya bırakın.
- Su dolu tepsiden çıkarın ki fazla pişmesin.
- Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını yakıp iyice kızarmasını bekleyin.
- Kaselerin üzerine pudra şeker serpin.
- Pudra şeker eriyip karamelize olana kadar ızgarada bekleyin.
- Ilık olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder