29 Nisan 2013 Pazartesi

                            Crème Brulee
                                                CREME BRULEE

MALZEMELER:

  • 1 Paket krema (200 ml kutu)
  • 1 Bardak süt
  • 3 Çorba kasığı toz şeker
  • 1 Paket vanilya
  • 3 Yumurta
  • Pudra şekeri


TARİF:

  • Kremayı, süt ve vanilya ile bir tencerede kaynatın.
  • Baska bir kapta, yumurtaları toz seker ile iyice çırpın.
  • Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.
  • Fırına dayanıklı kaplara karışımı kepçe ile doldurun.
  • Bu kapları içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 dereceli fırında, kenarları sertleşene kadar (tepsiyi salladığınızda ortası hala yumusak kalmalı) 30-35 dak. pişirin.
  • Oda sicaklığında soğumaya bırakın.
  • Su dolu tepsiden çıkarın ki fazla pişmesin.
  • Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını yakıp iyice kızarmasını bekleyin.
  • Kaselerin üzerine pudra şeker serpin.
  • Pudra şeker eriyip karamelize olana kadar ızgarada bekleyin.
  • Ilık olarak servis yapın.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder