16 Nisan 2013 Salı


Bebekli Doğum Günü Pastası

Malzeme :
Üç yumurta
Bir su bardağı toz şeker
Bir su bardağı un
Bir çay bardağı nişasta
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir paket vanilya
Kreması için:
Üç su bardağı süt
Dört çorba kaşığı un
Bir su bardağı tozşeker
Bir paket çilekli şanti
Bir buçuk su bardağı süt
Arası için:
mevsim meyveleri
damla çikolata

Hazırlanışı :
Öncelikle toz şekeri ve yumurtayı çırparaka pandispanyayı hazırlayın. Unu,nişastayı,kabartma tozu ve  vanilyayı içine koyup karıştırın. Önceden ısıltılmış 170 derecelik fırına karışımı pasta kalıbına boşaltıp pişirin. Kremayı hazırlamak için sütü,unu,tozşekeri tencereye alarak pişirin. Soğuduktan sonra içine süt ve toz şantiyi karıştırarak bir iki kaşık ekleyin. Arta kalan şantiyi üzerini süslemek için ayırın. Pişen pandispanya soğuduktan sonra üzerinden bir kapak keserek içini boşaltın. Hazırladığınız kremayı kekin içine boşaltın. Kesilmiş çilek ve damla çikolataları kremaya ekleyin. Kremanın üzerine kekin kestiğiniz kapağını tekrar kapatın. Kekin tersini çevirin.
Çilekli kremşanti ile kekin kenarlarını süsleyin. Bebeği pastanın üstüne yerleştirin. Pastayı çilekler ile süsleyin. Çocuklarınız bu pastaya bayılacak. Afiyet olsun.

                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder