16 Nisan 2013 Salı


Dondurmalı Rulo Pasta

Malzeme
İki paket çikolatalı puding,
Dört su bardağı süt

Kek için
Dört yumurta,
Dört  kahve fincanı un
İki çorba kaşığı kakao
Dört kahve fincanı toz şeker
Bir paket kabartma toz
Bir paket şekerli vanilin
Bir su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
arasına, bir kutu meyveli dondurma

çikolata sosu için
üzerine bir çay bardağı krema
bir paket bitter çikolata

Hazırlanışı
Önce keki hazırlamakla başlayalım. Derin bir kabın içine dört adet yumurtayı kıralım. Üzerine dört kahve fincanı toz şekeri ekleyip iyice çırpalım. Ardından kabartma tozunu, vanilini, unu, ceviz veya fındığı ve kakaoyu koyup çırpalım. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip Önceden ısıtılmamış soğuk fırıda yüz elli beş derecede yaklaşık yirmi dakika pişirin. Daha sonra kenara alıp soğutun. Tencerenin içine çikolatalı pudingleri ve sütü alıp karıştralım Ocağa koyup orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ardından serin bir yerde soğumaya bırakın. Daha sonra derin bir kabın içine keki elinizle parçalayın. Üzerine pudingi ekleyip malzemeleri iyice birbirine karıştıralım. Hamura benzer bir yoğunluğu oluyor. Buzluğunuza sığacak dikdörtgen bir tepsiye streç filmi veya alüminyum folyoyu serip üzerine puding-kek karışımını yayalım. Buzluğa kaldırıp rulo yapacak kıvama gelene kadar soğutalım. Buzluktan puding- kek karışımını çıkaralım. Dondurmayı rahat sürmek için iki üç dakika dışarıda bekletelim. Ardından dondurmayı puding-kek karışımının her tarafına sürün. Daha sonra kekin altındaki streç filmin yardımıyla rulo haline getirin. Elimizle rulo şekli verip sıkılaştırıpbuzluğa kaldırıp donduralım. Çikolata sosu için bir sos tenceresine kremayı koyup kaynatmadan ısıtalım. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı koyup eritin. Servis ederken pastanızın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder