23 Nisan 2013 Salı


Çikolatalı cheesecake tarifi


İşte malzemeler ve hazırlanışı.
Çikolatalı cheesecake 
8 kişilik

Malzemeler
2 paket çikolatalı bisküvi
100 gram tereyağı
200 gram bitter çikolata
100 gram çiğ krema
3 yumurta
2 paket labne
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Yapılışı: Öncelikle bisküvileri toz haline getirin, üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın içine boşaltıp 5 dakika kadar fırınlayın. Çiğ kremayı ısıtın, bitter çikolatayı içinde eritip bisküvili karışımın üzerine yayın. Yumurta, labne, un ve vanilyayı karıştırıp çikolatalı karışımın üstüne dökün. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Mahlepli gevrekler
8 kişilik

Malzemeler
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı mahlep
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı su

Yapılışı: Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, mahlep, sirke ve yumurtanın akını bir miktar ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burarak halka şekli verin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün, daha sonra isterseniz susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kahvaltıda çayla misafirlerinize ikram edin.

Çikolatalı cheesecake tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder