30 Nisan 2013 Salı

YARIN GELECEK OLAN MİSAFİRLERİMİZ İÇİN :
Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 demet taze yeşil soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam kimyon

Mercimek köftesi tarifi

  1. Mercimeği 4 bardak suda iyice pişirin. Suyunu iyice çekmeye başlayınca bulguru ilave edin. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Bulgurun iyice yumuşaması için 2 saat daha bekleyin.
  2. Bir tavada, ince kıyılmış soğanı, zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ilave ettikten sonra ateşten alın.
  3. Mercimek, bulgur ve kavrulmuş soğanı genişçe bir kapta karıştırın. Kalan malzemeyi de, sebzeleri ince ince doğradıktan sonra ilave edin.
  4. Elle sıka sıka, köfteleri yapmaya başlayın.
  5. Mercimek köftelerini, altına marul yaprakları konan tabağa alıp sofraya getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder