Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 demet taze yeşil soğan
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 demet maydanoz
- 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tutam kimyon
Mercimek köftesi tarifi
- Mercimeği 4 bardak suda iyice pişirin. Suyunu iyice çekmeye başlayınca bulguru ilave edin. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Bulgurun iyice yumuşaması için 2 saat daha bekleyin.
- Bir tavada, ince kıyılmış soğanı, zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ilave ettikten sonra ateşten alın.
- Mercimek, bulgur ve kavrulmuş soğanı genişçe bir kapta karıştırın. Kalan malzemeyi de, sebzeleri ince ince doğradıktan sonra ilave edin.
- Elle sıka sıka, köfteleri yapmaya başlayın.
- Mercimek köftelerini, altına marul yaprakları konan tabağa alıp sofraya getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder