29 Nisan 2013 Pazartesi

ZENCEFİLLİ ÇOCUK KURABİYELERİ :

Malzemeler
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2-2,5 su bardağı beyaz un ve tam buğday unu karışımı
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • Süsleme için 80 gr. çikolata, damla çikolataları
Tarif
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın.
  • Çikolata haricindeki tüm malzemeleri katıp yoğurmaya başlayın
  • Hamur cıvık olduysa azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.
  • Unu kontrollü katın, hamurun katı olmaması gerekiyor.
  • Daha sonra hamuru iki ya da üç parçaya bölün, hafif unlayarak merdane yardımıyla yarım santimden az daha ince açın.
  • Daha sonra yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kesin ve fırın tepsisine dizin.
  • Damla çikolataları kurabiyeye göz şekli verecek şekilde yerleştirin.
  • Artan hamuru elinizle toplayıp tekrar açın ve kalıpla tekrar kesin.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 8-10 dk. kadar fazla kızartmadan pişirin.
  • Kurabiyelerin soğumasını beklerken, ocakta kaynamakta olan suyun içine başka bir kap koyarak içine çikolatayı alın.
  • Ve bu şekilde benmari usulü çikolatanın erimesini sağlayın.
  • Eriyen çikolatanın içine kurabiyelerin bir kısmını saç şekli alacak şekilde batırın.
  • Kürdan yardımıyla çikolatadan ağız ve burun çizin.
  • Siz bu işlemleri yaparken çikolatanın altındaki su ocakta kaynamaya devam etsin, aksi takdirde hemen donacaktır.
  • Tüm kurabiyeler bittikden sonra çikolataların donmasını bekleyip minik ellere ikram edilinceye kadar yüksek bir yere kaldırın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder