Malzemeler
- 100 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2-2,5 su bardağı beyaz un ve tam buğday unu karışımı
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- Süsleme için 80 gr. çikolata, damla çikolataları
Tarif
- Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın.
- Çikolata haricindeki tüm malzemeleri katıp yoğurmaya başlayın
- Hamur cıvık olduysa azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.
- Unu kontrollü katın, hamurun katı olmaması gerekiyor.
- Daha sonra hamuru iki ya da üç parçaya bölün, hafif unlayarak merdane yardımıyla yarım santimden az daha ince açın.
- Daha sonra yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kesin ve fırın tepsisine dizin.
- Damla çikolataları kurabiyeye göz şekli verecek şekilde yerleştirin.
- Artan hamuru elinizle toplayıp tekrar açın ve kalıpla tekrar kesin.
- Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 8-10 dk. kadar fazla kızartmadan pişirin.
- Kurabiyelerin soğumasını beklerken, ocakta kaynamakta olan suyun içine başka bir kap koyarak içine çikolatayı alın.
- Ve bu şekilde benmari usulü çikolatanın erimesini sağlayın.
- Eriyen çikolatanın içine kurabiyelerin bir kısmını saç şekli alacak şekilde batırın.
- Kürdan yardımıyla çikolatadan ağız ve burun çizin.
- Siz bu işlemleri yaparken çikolatanın altındaki su ocakta kaynamaya devam etsin, aksi takdirde hemen donacaktır.
- Tüm kurabiyeler bittikden sonra çikolataların donmasını bekleyip minik ellere ikram edilinceye kadar yüksek bir yere kaldırın:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder