Ali Nazikli Pilav
Malzemeler2 Adet patlıcan
3 Diş sarımsak
2 Adet limon suyu
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı margarin
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
1 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
Üzerine :
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
3 Diş sarımsak
2 Adet limon suyu
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı margarin
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
1 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
Üzerine :
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 Çorba kaşığı margarin
- İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
- Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
- Bu arada patlıcanları közleyin.
- Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın.
- Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
- Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın.
- Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
- Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın.
- İçine patlıcanlı karışımı dökün.
- Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
- Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder