7 Ocak 2013 Pazartesi




Ali Nazikli Pilav


Malzemeler2 Adet patlıcan 
3 Diş sarımsak 
2 Adet limon suyu 
4 Çorba kaşığı sıvıyağ 
200 gr kıyma 
1 Çorba kaşığı margarin 
Pilav için : 
1 Su bardağı pirinç 
2 Su bardağı su 
1 Çorba kaşığı margarin 
1 Çorba kaşığı sıvıyağ 
Tuz 
Sosu için : 
1 Su bardağı yoğurt 
4 Diş sarımsak 
Üzerine : 
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber 
1 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
  • İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
  • Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
  • Bu arada patlıcanları közleyin.
  • Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın.
  • Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
  • Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın.
  • Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
  • Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın.
  • İçine patlıcanlı karışımı dökün.
  • Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
  • Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder