Özel Soslu Balık
Malzemeler400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Diş sarımsak
2 Dal maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek için birkaç limon dilimi
Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı
Tuz
- Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın.
- Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın.
- Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın.
- Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
- Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
- Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin.
- Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
- Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın.
- Çevirerek iki tarafını kızartın.
- Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin.
- Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder