29 Ocak 2013 Salı


Özel Soslu Balık


Malzemeler400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu 
2 Adet yumurta 
2 Çorba kaşığı un 
Yarım su bardağı süt 
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 
1 Diş sarımsak 
2 Dal maydanoz 
Kızartmak için sıvıyağ 
Süslemek için birkaç limon dilimi 
Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı 
Tuz

Hazırlanışı
  • Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın.
  • Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın.
  • Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın.
  • Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin.
  • Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
  • Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın.
  • Çevirerek iki tarafını kızartın.
  • Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin.
  • Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder