29 Ocak 2013 Salı


Garnitürlü Barbunya Balığı



Malzemeler1 Kilo barbunya balığı 
2 Adet kabak 
2 Adet havuç 
3 Adet domates 
2 Adet soğan 
1 Su bardağı su 
5 Çorba kaşığı zeytinyağı 
1 Tutam kırmızı safran 
1 Diş sarımsak 
5 Çorba kaşığı mayonez 
4-5 Dal maydanoz 
3-4 Adet taze soğan sapı 
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı
  • Balıkları temizleyip yıkayın.
  • Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin.
  • Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın.
  • Domatesleri dilimleyin.
  • Balıkları fırın kalıbına dizin.
  • Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin.
  • Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
  • Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder