29 Ocak 2013 Salı


Hamsi Tava

Malzemeler1 Kg. iri Hamsi 
Mısır unu 
Tuz 
Kızartmak için Zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Hamsileri kafalarını kopararak, kılçıklarını çıkartmadan temizleyin.
  • Bol su ile kanları tamamı gidinceye kadar yıkayın.
  • Hamsileri tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin.
  • Tavada yağı iyice kızdırın.
  • Hamsileri mısır ununa bulayın ve fazla unu atmak için hafifçe silkeleyin.
  • Tavaya hamsileri aralıklı aralıklı dizin. Sıkıştırmayın.
  • Bir tarafını kızartın maşa ile hamsileri ters çevirip öbür taraflarını da kızartın.
  • Sıcak servis yapın.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder