Hamsi Tava
Malzemeler1 Kg. iri Hamsi
Mısır unu
Tuz
Kızartmak için Zeytinyağı
Hazırlanışı
Mısır unu
Tuz
Kızartmak için Zeytinyağı
- Hamsileri kafalarını kopararak, kılçıklarını çıkartmadan temizleyin.
- Bol su ile kanları tamamı gidinceye kadar yıkayın.
- Hamsileri tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin.
- Tavada yağı iyice kızdırın.
- Hamsileri mısır ununa bulayın ve fazla unu atmak için hafifçe silkeleyin.
- Tavaya hamsileri aralıklı aralıklı dizin. Sıkıştırmayın.
- Bir tarafını kızartın maşa ile hamsileri ters çevirip öbür taraflarını da kızartın.
- Sıcak servis yapın.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder