7 Ocak 2013 Pazartesi


FIRINDA MAKARNA

MalzemelerYarım paket fırın makarna 
6 Su bardağı su (makarnayı haşlamak için) 
3 Adet yumurta 
1 Su bardağı peynir rendesi 
1 Su bardağı süt 
1 Çay bardağından biraz az sıvı yağ 
1 Tatlı Kaşığı Tuz 
Karabiber 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı
  • Makarnaları kaynamış su ile içine 1 tatlı kaşığı tuz atarak 15-20 dakika haşlayıp süzün.
  • Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri, sıvı yağını ve sütü karıştırın.
  • Bu harca makarnalarıda karıştırın.
  • Kare bir borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzeri üzelce kızarana kadar fırınlayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder