FIRINDA MAKARNA
MalzemelerYarım paket fırın makarna
6 Su bardağı su (makarnayı haşlamak için)
3 Adet yumurta
1 Su bardağı peynir rendesi
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Makarnaları kaynamış su ile içine 1 tatlı kaşığı tuz atarak 15-20 dakika haşlayıp süzün.
- Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri, sıvı yağını ve sütü karıştırın.
- Bu harca makarnalarıda karıştırın.
- Kare bir borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın.
- Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri üzelce kızarana kadar fırınlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder