7 Ocak 2013 Pazartesi



Çiftlik Salatası


Malzemeler1 Su bardağı pirinç 
100 gr mantar 
Yarım çay bardağı bezelye 
8 Adet salatalık turşusu 
Yarım çay bardağı haşlanmış mısır konservesi 
1 Adet havuç 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Yarım limon suyu 
Tuz
Hazırlanışı
  • Pirinci ayıklayıp, yıkayarak sıcak su ve 1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı ilavesi ile haşlayın.
  • Daha sonra soğuk sudan geçirip, süzün.
  • Bezelyeyi, mısır konservesini, haşlanmış ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ilave edin.
  • İçine limonlu su ile haşladığınız mantarlatı ve salatalık turşularını katıp, iyice karıştırın.
  • Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta iyice çırpın.
  • Salatanın üzerine gezdirip, karıştırın ve servis tabağına aktarın.
  • Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder