Sevgililer Günü Pastasi
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 150 gr margarin
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Ara kreması için;
- 1 kilo süt
- 6 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 pk vanilya
- kekin üzerini ıslamak
- için kakaolu ılık süt
- şeker hamuru için
- 450gr marshmallow
- küçük doğranmış
- 4 yemek kasigi su
- 900gr pudra sekeri
- bir cimdik tuz
Tarif
- m.dalgada Marshmallowları erittikten sonra su ve tuzu ekleriz
- önce şekerin yarısı daha sonra yavaş yavaş şeker ilavesi ile hamurumuzu yoğuruz. kekin malzemelerini çırparız,
- keki 170 dereceli fırın ısısında pişiririz,
- kek pişerken muhallebimizi hazırlarız
- yavaş ateşte ağır ağır pişiririz,
- muhallebimiz hazırlanınca mikser yardımı ile hızlı devirde çırparız.
- fırından çıkarmış olduğumuz dinlenmiş olan kekimizi ortadan ikiye keseriz
- ara kremamız soğumadan kekimizin ortasına koyar diğer parçayı üstüne kapatırız,
- en üstünede ılık kakaolu sütümüzden gezdiririz.
- daha sonra önceden hazırladığımız şeker hamurumuzu istediğimiz şekilde pastamızı kaplarız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder