Meyveli Kremali Krabiye
Malzemeler
- KREMASI İÇİN
- 2 SU BARDAĞI SÜT
- 2,5 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 3,5 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
- 2 PAKET VANİLYA
- 50 GR. TEREYAĞI VEYA MARGARİN
- 100 GR BÖĞÜRTLEN VEYA FRAMBUAZ VEYA ÇİLEK
- 2 YUMURTA SARISI
- 1/2 PAKETTEREYAĞI VEYA MARGARİN
- 7 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
- 2,5 SU BARDAĞI UN
- 1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
- 112 PAKET KABARTMA TOZU
- 100 GR. BADEM (İNCE DÖVÜLMÜŞ) VEYA HİNDİSTAN ÇEVİZİ
- PUDRAŞEKERİ (ÜZERİNE SERPMEK İCİN)
Tarif
- Hamur yoğuracağımız kaba yumurta sarılarını, yoğurdu, kakaoyu eritip ılıttığımız margarini, şekeri ekleyip çırpalım.
- Unu, kabartma tozunu ince dövülmüş bademi ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak ve yassı şekilleri verip hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim.
- 190° ışık ısıtılmış pişirelim.
- Krema için sütü, şekeri, unu sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim.
- Krema iyice soğuyunca içine yağı eritmeden ilave ederek mikserle 2 dakika çırpalım.
- Vanilyaları ve meyveleri ilave edip karıştıralım.
- İki bisküvi parçası arasına meyveli krema koyup üzerlerine pudra şekeri serpelim.
- Buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder