7 Ocak 2013 Pazartesi

Meyveli Kremali Krabiye


Meyveli Kremali Krabiye

Malzemeler
  • KREMASI İÇİN
  • 2 SU BARDAĞI SÜT
  • 2,5 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 3,5 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
  • 2 PAKET VANİLYA
  • 50 GR. TEREYAĞI VEYA MARGARİN
  • 100 GR BÖĞÜRTLEN VEYA FRAMBUAZ VEYA ÇİLEK
  • 2 YUMURTA SARISI
  • 1/2 PAKETTEREYAĞI VEYA MARGARİN
  • 7 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
  • 2,5 SU BARDAĞI UN
  • 1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 112 PAKET KABARTMA TOZU
  • 100 GR. BADEM (İNCE DÖVÜLMÜŞ) VEYA HİNDİSTAN ÇEVİZİ
  • PUDRAŞEKERİ (ÜZERİNE SERPMEK İCİN)

Tarif
  • Hamur yoğuracağımız kaba yumurta sarılarını, yoğurdu, kakaoyu eritip ılıttığımız margarini, şekeri ekleyip çırpalım.
  • Unu, kabartma tozunu ince dövülmüş bademi ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak ve yassı şekilleri verip hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim.
  • 190° ışık ısıtılmış pişirelim.
  • Krema için sütü, şekeri, unu sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim.
  • Krema iyice soğuyunca içine yağı eritmeden ilave ederek mikserle 2 dakika çırpalım.
  • Vanilyaları ve meyveleri ilave edip karıştıralım.
  • İki bisküvi parçası arasına meyveli krema koyup üzerlerine pudra şekeri serpelim.
  • Buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder