7 Ocak 2013 Pazartesi




Havuçlu Patates Salatası


Malzemeler5 Adet Orta boy Patates 
5 Adet Orta boy Havuç 
Yarım Demet Dereotu 
Yarım Demet Taze Soğan 
3 Çorba Kaşığı Yoğurt 
3 Çorba Kaşığı Mayonez 
10 Kornişon Turşu 
4-5 Diş Sarmısak 
2 Adet Haşlanmış Yumurta 
Kokteyl Zeytin 
Tuz
Hazırlanışı
  • Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.
  • Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız.
  • Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz.
  • Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız. Buzdolabında birkaç dakika bekletiniz.
  • Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz.
  • Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız.
  • Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz.
  • Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz.
  • Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz.
  • Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder