7 Ocak 2013 Pazartesi

Kakaolu Bisküvi


Kakaolu Bisküvi


Malzemeler
  • 3,5 paket Kakaolu Pötibör Bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker (100 gr)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı hindistancevizi
  • 160 gr beyaz çikolata
  • Bisküvileri ıslatmak için 1 bardak süt

Tarif
  • Kremayı hazırlamak için sütü bir tencereye alıp ocağa koyun.
  • Yumurta, şeker, un, nişasta ve 3 kaşık hindistancevizini ekleyip devamlı karıştırarak krema kıvamını alana kadar orta-kısık ateşte pişirin.
  • Kıvam almaya yakın kırılmış beyaz çikolata parçalarını ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın.
  • Pürüzsüz bir krema kıvamını alınca hemen ocağı kapatın.
  • Kremayı arada bir karıştırarak soğutun.
  • Bisküvileri soğuk süte batırıp bir tepsiye 3’erli 3 sıra halinde 2 kat dizin.
  • Üzerine bir kat krema sürüp tekrar 2 kat bisküvi dizin.
  • Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayarak pastayı tamamlayın.
  • En son ince bir kat krema sürün.
  • Yarım paket kakaolu bisküviyi mutfak robotundan geçirip 1 kaşık hindistancevizi ile karıştırın.
  • Karışımla pastanın üzerini kaplayın.
  • Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder