Kakaolu Bisküvi
Malzemeler
- 3,5 paket Kakaolu Pötibör Bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 kahve fincanı şeker (100 gr)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 4 çorba kaşığı hindistancevizi
- 160 gr beyaz çikolata
- Bisküvileri ıslatmak için 1 bardak süt
Tarif
- Kremayı hazırlamak için sütü bir tencereye alıp ocağa koyun.
- Yumurta, şeker, un, nişasta ve 3 kaşık hindistancevizini ekleyip devamlı karıştırarak krema kıvamını alana kadar orta-kısık ateşte pişirin.
- Kıvam almaya yakın kırılmış beyaz çikolata parçalarını ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın.
- Pürüzsüz bir krema kıvamını alınca hemen ocağı kapatın.
- Kremayı arada bir karıştırarak soğutun.
- Bisküvileri soğuk süte batırıp bir tepsiye 3’erli 3 sıra halinde 2 kat dizin.
- Üzerine bir kat krema sürüp tekrar 2 kat bisküvi dizin.
- Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayarak pastayı tamamlayın.
- En son ince bir kat krema sürün.
- Yarım paket kakaolu bisküviyi mutfak robotundan geçirip 1 kaşık hindistancevizi ile karıştırın.
- Karışımla pastanın üzerini kaplayın.
- Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder