7 Ocak 2013 Pazartesi




Katıklı Çorba


Malzemeler2 Su bardağı buğday 
1 Demet dereotu 
1 Kilo yoğurt 
Yarım su bardağı kuru fasulye 
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Fasulyeleri akşamdan ıslatın.
  • Ertesi gün suyunu değiştirip, haşlayın.
  • Buğdayı ayıklayın ve 6 su bardağı kaynar suda 1 saat bekletin.
  • Daha sonra 45 dakika haşlayın ve suyunu süzün.
  • Yoğurdu 1 su bardağı su ile çırparak karıştırın, tuz ve karabiber katıp ısıtın.
  • İçine haşladığınız bulguru ve fasulyeleri katın.
  • İncecik kıydığınız dereotu ile karıştırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder