7 Ocak 2013 Pazartesi




Kakaolu Pandispanya Keki


Malzemeler4 Adet Yumurta 
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker 
4 Türk Kahvesi Fincanı Un 
2 Yemek Kaşığı Kakao 
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su 
1 Paket Kabartma Tozu 
1 Paket Vanilya
Hazırlanışı
  • 24 cm'lik kalıp için..
  • Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.
  • Kakao, kabatma tozu ve vanilyayı ekleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. Bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur.
  • Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriniz. (Fırına göre değişebilir. (Bazı fırınlarda 55-60 dakikayı buluyor.)
  • Pişip pişmediğini kürdan batırıp kürdan temiz çıktığında anlayabilirsiniz.
  • Pandispanyanız kullanıma hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder