8 Ocak 2013 Salı

Sevgi Pastası


Sevgi Pastası


Malzemeler
  • 4 Yumurta
  • 1,5 Su B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Süt
  • 1 Su B. Sıvıyağ
  • 1 Su B. Kuru Meyve
  • 1 Çay B. Yabanmersini
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2,5 Su B. Söke Un
  • Üzeri İçin:
  • Frambuazlı Çikolata
  • Fildişi Çikolata

Tarif
  • Karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri yüksek hızda çırpıyoruz.
  • Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  • İçine karışık kuru meyveleri, yaban mersinini, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Hamur biraz yumuşak olmalı.
  • Margarinle yağladığımız kalp şeklindeki kek kalıbına karışımımızı döküyoruz.
  • 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Ben mari usulü erittiğimiz çikolataları kekimizin üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder