Tangli Pasta
- MALZEMELER:
- TANGLİ KISMI İÇİN:
- 1 paket portakallı tang
- 5 çay bardağı su
- 1 çay bardağı mısır nışastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- BEYAZ KISMI İÇİN:
- Yarım litre süt
- 1 çay bardağı mısır nışastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- ÇİKOLATALI KISMI İÇİN:
- 1 paket kakaolu puding
- Üzerinde yazan süt miktarından yarım su bardağı eksik süt
- ARA KAT İÇİN PÖTÜBÖR BİSKÜVİ
- YAPILIŞI:İlk önce tangli kısmı hazırlamak için tüm malzemeyi karıştıralım.Ocakta karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim..Islatılmış kalıba dökelim.Üzerine bir sıra bisküviyi dizelim.Şimdi kakolu kısmı hazırlamak için pugingi üzerinde yazıldığı şekilde pişirelim( tabi süt miktarını yarım bardak azaltarak)Hazırladığımız pudingi bisküvilerin üzerine dökelim.Yine bir sıra bisküvi dizip beyaz kısmı hazırlayalım..Beyaz kısmı hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp pişirelim.Bisküvilerin üzerine dökelim.Pastamızı buzdolabında iyice soğuyana dek bekletelim.Kalıplarda yaptıysanız ters çevirip servis edin.benim gibi borcamda yaparsanız çevirmenize gerek yok..AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder