29 Ocak 2013 Salı


Tereyağlı Turna Balığı

MalzemelerYaklaşık 1,5 kilo ağırlığında 1 adet turna balığı 
200 gr tereyağı 
2-3 Adet taze sarımsak 
Yarım su bardağı beyaz şarap 
1 Adet havuç 
1 Adet kuru soğan 
2 Adet karanfil tanesi 
Yarım su bardağı sirke 
1 Tatlı kaşığı tuz 
1 Çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
  • Geniş bir tencerenin içine 2 litre su, üzerine 2 karanfil tanesi, saplanmış kuru soğan, doğranmış havuç, sirke, tuz ve karabiber koyup, kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  • Bu haşlama suyunu bir kenarda ılınmaya bırakın.
  • Bu arada ayıklayıp, temizleyin ve yıkadıktan sonra bu suyun içinde kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
  • Balığın pişip, pişmediğini etine çatal batırarak kontrol edin.
  • Balık piştikten sonra suyunu süzerek derisini çıkarın ve bir tabağa alın.
  • İnce ince kıyılan taze sarımsaklar ve şarabın içinde, şarabın yarısı kalıncaya kadar haşlayın ve ateşten alıp, sıcak tutun.
  • Kabın içine tereyağını ilave edip, kuvvetli bir biçimde beyaz köpük haline gelene dek çırpın.
  • Hazırlanan bu beyaz sosun bir kısmınbı balığın üzerine yayın ve geri kalanını da yeme sırasında kullanmak üzere bir sos kabında muhafaza edin.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder