7 Ocak 2013 Pazartesi

Kurabiye

Kurabiye

Malzemeler
  • 1 paket margarin(tereyağı olsa daha iyi olur)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına sürülecek)
  • Un (ölçü bilemiyorum)yeteri kadar
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı portakal-limon kabuğu rendesi
  • Fındık,ceviz,kuru üzüm

Tarif
  • Bir tepside şeker,oda ısısında bekletilmiş margarin, 4 su bardağı civarında un elde ufalar gibi birbirine iyice yedirilir.
  • Yoğurt, yumurtanın sarısı,sıvı yağ, vanilya, portakal kabuğu rendesi,kabartma tozu da ilave edilerek yoğrulur.
  • Sert olmayan kulak memesinden yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Onun için eğer hamur çok yumuşak olursa un ilavesi yapılır.
  • En son fındık, fıstık, ceviz, üzüm ne varsa ilave edlir.
  • Cevizden biraz büyük parçalar alarak elde yuvarlayıp yumurtanın beyazına sürülür, çay tabağına koyduğumuz fındık parçalarına bulanır,
  • yağlanmış tepsiye aralarında boşluk bırakarakdizilir ve önceden ısıtılmış kızgın fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder