Kurabiye
Malzemeler
- 1 paket margarin(tereyağı olsa daha iyi olur)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına sürülecek)
- Un (ölçü bilemiyorum)yeteri kadar
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı portakal-limon kabuğu rendesi
- Fındık,ceviz,kuru üzüm
Tarif
- Bir tepside şeker,oda ısısında bekletilmiş margarin, 4 su bardağı civarında un elde ufalar gibi birbirine iyice yedirilir.
- Yoğurt, yumurtanın sarısı,sıvı yağ, vanilya, portakal kabuğu rendesi,kabartma tozu da ilave edilerek yoğrulur.
- Sert olmayan kulak memesinden yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Onun için eğer hamur çok yumuşak olursa un ilavesi yapılır.
- En son fındık, fıstık, ceviz, üzüm ne varsa ilave edlir.
- Cevizden biraz büyük parçalar alarak elde yuvarlayıp yumurtanın beyazına sürülür, çay tabağına koyduğumuz fındık parçalarına bulanır,
- yağlanmış tepsiye aralarında boşluk bırakarakdizilir ve önceden ısıtılmış kızgın fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder