7 Ocak 2013 Pazartesi

Pötibörlü Pasta


Pötibörlü Pasta




Malzemeler
  • 18 adet Sade Pötibör Bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 adet iri boy muz
  • Bisküvileri ıslatmak için 1 fincan süt

Tarif
  • Pasta kremasını pişirmek üzere sütü bir tencereye koyup içine 2 yumurta sarısı, un, şeker, kakao ve nişastayı ekleyin.
  • Çırpma teliyle karıştırarak yumurta sarısını dağıtıp malzemeyi biraz karıştırdıktan sonra ocağı yakın.
  • Orta-kısık ayardaki ısıda devamlı karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirin.
  • Kremayı kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Kremşantiyi üzerindeki tarife göre soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin.
  • Bisküvileri soğuk süte batırıp 3 sıra halinde bir alüminyum folyonun üzerine dizin.
  • Bir kat krema yayıp tekrar bisküvi dizin.
  • Bir kat daha krema yaydıktan sonra orta sıradaki bisküvilerin üzerine soyulmuş bütün muzu yerleştirin.
  • Sağdan ve soldan folyoyu elinizle dikkatlice ortaya doğru katlayarak bisküvileri muzun üzerinde birleştirin.
  • Pastayı buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra çıkarıp kremşanti ile süsleyin.
  • Dilerseniz pastanın tamamını kremşanti ile kaplayabilirsiniz.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder