Pötibörlü Pasta
Malzemeler
- 18 adet Sade Pötibör Bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket sade kremşanti
- 1 adet iri boy muz
- Bisküvileri ıslatmak için 1 fincan süt
Tarif
- Pasta kremasını pişirmek üzere sütü bir tencereye koyup içine 2 yumurta sarısı, un, şeker, kakao ve nişastayı ekleyin.
- Çırpma teliyle karıştırarak yumurta sarısını dağıtıp malzemeyi biraz karıştırdıktan sonra ocağı yakın.
- Orta-kısık ayardaki ısıda devamlı karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirin.
- Kremayı kenara alıp soğumaya bırakın.
- Kremşantiyi üzerindeki tarife göre soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin.
- Bisküvileri soğuk süte batırıp 3 sıra halinde bir alüminyum folyonun üzerine dizin.
- Bir kat krema yayıp tekrar bisküvi dizin.
- Bir kat daha krema yaydıktan sonra orta sıradaki bisküvilerin üzerine soyulmuş bütün muzu yerleştirin.
- Sağdan ve soldan folyoyu elinizle dikkatlice ortaya doğru katlayarak bisküvileri muzun üzerinde birleştirin.
- Pastayı buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra çıkarıp kremşanti ile süsleyin.
- Dilerseniz pastanın tamamını kremşanti ile kaplayabilirsiniz.
- Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder