Bademli Mantarlı Pilav
Malzemeler2 Su bardağı pirinç
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı küçük doğranmış mantar
1 Su bardağı badem
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
3 Su bardağı su
Tarçın
Tuz
Hazırlanışı
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı küçük doğranmış mantar
1 Su bardağı badem
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
3 Su bardağı su
Tarçın
Tuz
- Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün.
- 1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
- Küçük doğranmış mantarları kavurun.
- Pirinci ilave edin.
- 1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin.
- 3 Su bardağı suyu ilave edin.
- Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun.
- Kalan tereyağında bademleri kavurun.
- Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder