7 Ocak 2013 Pazartesi




Bademli Mantarlı Pilav


Malzemeler2 Su bardağı pirinç 
1.5 Çorba kaşığı tereyağı 
1 Su bardağı küçük doğranmış mantar 
1 Su bardağı badem 
1 Çorba kaşığı kuş üzümü 
3 Su bardağı su 
Tarçın 
Tuz
Hazırlanışı
  • Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün.
  • 1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
  • Küçük doğranmış mantarları kavurun.
  • Pirinci ilave edin.
  • 1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin.
  • 3 Su bardağı suyu ilave edin.
  • Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun.
  • Kalan tereyağında bademleri kavurun.
  • Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder