Avokadolu Deniz Mahsulleri Salatası
Malzemeler2 Adet avokado
150 gr kalamar
10 Adet istiridye
10 Adet iç midye
150 gr beyaz balık eti
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
4 Adet yeşil zeytin
2 Adet haşlanmış yumurta
1 Adet limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Cherry domates
Roka ve salata yaprakları
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
150 gr kalamar
10 Adet istiridye
10 Adet iç midye
150 gr beyaz balık eti
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
4 Adet yeşil zeytin
2 Adet haşlanmış yumurta
1 Adet limon suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Cherry domates
Roka ve salata yaprakları
Tuz, karabiber
- Avokadoları soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
- Kalamarları haşlayın.
- Balık eti, istiridye ve midyeleri tavada pişirin.
- Dereotu ve maydanozları incecik kıyıp, yeşil zeytinleri incecik doğrayın.
- Avokado hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, tuz ve karabiber serpin.
- Zeytinyağını ekleyip, en az 3 saat dinlendirin.
- Servis yapacağınız zaman avokadoyu ilave edin.
- Salata, roka yaprakları, cherry domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder