29 Ocak 2013 Salı


Avokadolu Deniz Mahsulleri Salatası

Malzemeler2 Adet avokado 
150 gr kalamar 
10 Adet istiridye 
10 Adet iç midye 
150 gr beyaz balık eti 
4-5 Dal maydanoz 
4-5 Dal dereotu 
4 Adet yeşil zeytin 
2 Adet haşlanmış yumurta 
1 Adet limon suyu 
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 
Cherry domates 
Roka ve salata yaprakları 
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Avokadoları soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
  • Kalamarları haşlayın.
  • Balık eti, istiridye ve midyeleri tavada pişirin.
  • Dereotu ve maydanozları incecik kıyıp, yeşil zeytinleri incecik doğrayın.
  • Avokado hariç tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp, tuz ve karabiber serpin.
  • Zeytinyağını ekleyip, en az 3 saat dinlendirin.
  • Servis yapacağınız zaman avokadoyu ilave edin.
  • Salata, roka yaprakları, cherry domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder