7 Ocak 2013 Pazartesi




Peynirli Tava Böreği


Malzemeler3 Su bardağı un 
1 Çay bardağı su 
Yarım çay bardağı yoğurt 
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin 
1 Çay kaşığı kabartma tozu 
1 Adet yumurta 
Tuz 
İç malzemesi : 
300 gr beyaz peynir 
Yarım demet maydanoz 
Kızartmak için : 
2 Su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
  • Su, yoğurt ve eritilmiş margarini derin bir kapta karıştırın.
  • Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hazır hazırlayın.
  • Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin.
  • Peyniri ufalayın.
  • Maydanozu ince ince kıyıp, peynirle karıştırın.
  • Her parçayı un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açın.
  • Hamuru ikiye katlayın.
  • Yarım daire şeklini alan hamurun sağında ve solunda biraz boşluk bırakarak iç malzemeyi yayın.
  • Hamurun iki kenarını iç malzemenin üzerini örtecek şelikde birleştirin.
  • Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Ortadan ikiye keserek börekleri birbirinden ayırın.
  • Hamurların kenarlarını mutfak ruletiyle düzeltin.
  • 2 Su bardağı sıvıyağı kızdırın.
  • Börekleri kızgın yağa atarak her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder