Peynirli Tava Böreği
Malzemeler3 Su bardağı un
1 Çay bardağı su
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
Tuz
İç malzemesi :
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için :
2 Su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
1 Çay bardağı su
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
Tuz
İç malzemesi :
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için :
2 Su bardağı sıvıyağ
- Su, yoğurt ve eritilmiş margarini derin bir kapta karıştırın.
- Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hazır hazırlayın.
- Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin.
- Peyniri ufalayın.
- Maydanozu ince ince kıyıp, peynirle karıştırın.
- Her parçayı un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açın.
- Hamuru ikiye katlayın.
- Yarım daire şeklini alan hamurun sağında ve solunda biraz boşluk bırakarak iç malzemeyi yayın.
- Hamurun iki kenarını iç malzemenin üzerini örtecek şelikde birleştirin.
- Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Ortadan ikiye keserek börekleri birbirinden ayırın.
- Hamurların kenarlarını mutfak ruletiyle düzeltin.
- 2 Su bardağı sıvıyağı kızdırın.
- Börekleri kızgın yağa atarak her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder